Onderzoek

KANTOREN - Marktonderzoeksrapport van de Brusselse kantoormarkt - Q4 2020

Welkom in een gepolariseerde wereld

  • De activiteit van de kantoorgebruikers daalde in 2020 tot 315.000 m², het op één na laagste niveau in 25 jaar. In het vierde kwartaal herstelde het opnamevolume zich echter sterk dankzij projecten.
  • De leegstand bleef met 7,5% in het laatste kwartaal ongeveer onveranderd ten opzichte van 3 maanden geleden. In 2021 wordt een aanzienlijke stijging verwacht als gevolg van de oplevering van projecten en telewerken.
  • Stabilisatie van de ‘prime rent’ op €315 / m² / jaar. In 2021 verwachten wij geen wezenlijke verandering op dat vlak.
  • De investeringen in kantoren bereikten in 2020 een recordhoogte van € 3,6 miljard. Het investeringsvolume voor alle activaklassen samen bedroeg € 5,9 miljard.
  •  De rendementen bleven onveranderd op 3,9%, maar een neerwaartse druk op de prime yield in 2021 is waarschijnlijk.

 

Vul dit formulier in om het rapport te downloaden

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

 

Privacyverklaring

Jones Lang LaSalle (JLL), samen met zijn dochterondernemingen en filialen, is wereldwijd marktleider in vastgoed- en investeringsmanagement. We nemen onze verantwoordelijkheid om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen zeer serieus.

Over het algemeen zijn de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen bedoeld om uw aanvraag af te handelen.

We streven ernaar om uw persoonlijke gegevens te beveiligen met een passend beveiligingsniveau en ze niet langer te bewaren dan noodzakelijk is voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden. We zullen ze vervolgens veilig verwijderen. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe JLL uw persoonlijke gegevens verwerkt.