Onderzoek

Brusselse kantoormarkt Q3 2019: het herstel bevestigd

Het herstel bevestigd

 

  • 2019 is het beste jaar van het decennium: opname van 449.000 m² (+82% op jaarbasis), waarvan 54% in projecten. 
  • De leegstand is verder gedaald, van 7,6% in het tweede kwartaal naar 7,4%,  het laagste punt van de laatste twee decennia. CBD: 3,1% (tegenover 3,3% vorig trimester, een historisch dieptepunt). Buiten CBD: 14,6%, komende van 14,7%. Het beschikbare volume voor alle districten samen bedraagt 963.000 m². 
  • De tophuurprijs stabiliseert zich op het hoogste niveau ooit : €315 / m² / jaar. 
  • Investeringsvolume: 3,3 miljard euro in de eerste 9 maanden van 2019, een stijging van 2% op jaarbasis. 1,8 miljard euro geïnvesteerd in kantoren, +14% op jaarbasis, dankzij enkele grote transacties.  
  • Het toprendement, de ‘prime yield’, stabiliseert zich op 4,15% voor een 6/9-huurcontract en op 3,5% voor langlopende huurcontracten. Een nieuwe compressie op korte termijn is mogelijk. 

Vul dit formulier in om het rapport te downloaden

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

 

Privacyverklaring

Jones Lang LaSalle (JLL), samen met zijn dochterondernemingen en filialen, is wereldwijd marktleider in vastgoed- en investeringsmanagement. We nemen onze verantwoordelijkheid om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen zeer serieus.

Over het algemeen zijn de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen bedoeld om uw aanvraag af te handelen.

We streven ernaar om uw persoonlijke gegevens te beveiligen met een passend beveiligingsniveau en ze niet langer te bewaren dan noodzakelijk is voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden. We zullen ze vervolgens veilig verwijderen. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe JLL uw persoonlijke gegevens verwerkt.