Onderzoek

Brusselse kantoormarkt Q2 2019

Record van het eerste halfjaar.

 

  • Historisch hoge take-up in het eerst halfjaar: met een opname van 347.000 m² (+120% op jaarbasis), waarvan 55% in projecten.
  • De leegstand daalt voor het eerst sinds het vierde kwartaal van 2002 tot minder dan een miljoen m². Het leegstandsgraad bedraagt 7,6% ten opzichte van 8% voorheen.
  • “Prime rent” stabiliseren zich op hun  hoogste niveau met €315 / m² / jaar, en de topkwartiel huurprijzen blijven op €240 / m² / jaar.
  • Het investeringsvolume is met 7% gedaald ten opzichte van hun recordhoogtepunt in  2018: € 2,4 miljard in zes maanden, inclusief € 1,2 miljard in kantoren (+7%).  
  • De “Prime Yields” daalden opnieuw tot 4,15% voor een 6/9 huurcontract en tot 3,5% voor een langetermijnhuurcontract. 

Vul dit formulier in om het rapport te downloaden

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

 

Privacyverklaring

Jones Lang LaSalle (JLL), samen met zijn dochterondernemingen en filialen, is wereldwijd marktleider in vastgoed- en investeringsmanagement. We nemen onze verantwoordelijkheid om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen zeer serieus.

Over het algemeen zijn de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen bedoeld om uw aanvraag af te handelen.

We streven ernaar om uw persoonlijke gegevens te beveiligen met een passend beveiligingsniveau en ze niet langer te bewaren dan noodzakelijk is voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden. We zullen ze vervolgens veilig verwijderen. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe JLL uw persoonlijke gegevens verwerkt.