Onderzoek

De Brusselse kantorenmarkt in Q4 2019

En de winnaar is... de Noordwijk.

 

Gebruikersmarkt :

  • 2019 is het meest actieve jaar sinds 2007 met een opnamevolume van 516.000 m² (+43%). De Noordwijk presteert buitengewoon goed.
  • De beschikbaarheid staat op haar laagste peil in twee decennia, 7,1%, in vergelijking met 7,4% in het derde kwartaal. In het CBD is er slechts 2,9% beschikbaar, tegen 14,2% buiten het CBD. In totaal staat er in alle Brusselse kantorenwijken samen 942.000 m² leeg.
  • De tophuurprijs stabiliseert zich globaal genomen op €315/m²/jaar, maar stijgt met 9% in de Noordwijk. In 2020 wordt in dit district een verdere stijging verwacht.

 

Investeringsmarkt:

  • Het investeringsvolume bedroeg 4,8 miljard euro in 2019, bijna identiek aan dat van 2018, dankzij kantoortransacties. Non-core transacties winnen aan belang.
  • De prime yields voor kantoren daalden naar 3,9% voor 6/9 jaar huurcontracten en bleven stabiel op 3,5% voor lange termijn huurcontracten. We verwachten nog lagere rendementen in 2020. 

Vul dit formulier in om het rapport te downloaden

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

 

Privacyverklaring

Jones Lang LaSalle (JLL), samen met zijn dochterondernemingen en filialen, is wereldwijd marktleider in vastgoed- en investeringsmanagement. We nemen onze verantwoordelijkheid om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen zeer serieus.

Over het algemeen zijn de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen bedoeld om uw aanvraag af te handelen.

We streven ernaar om uw persoonlijke gegevens te beveiligen met een passend beveiligingsniveau en ze niet langer te bewaren dan noodzakelijk is voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden. We zullen ze vervolgens veilig verwijderen. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe JLL uw persoonlijke gegevens verwerkt.