Onderzoek

Onderzoeksrapport Kantorenmarkt Vlaanderen Herfst 2020

De kantorenmarkt in Vlaanderen wordt door de gezondheidscrisis getroffen, maar verzet zich

  • De kantorenopname is in alle steden sterk gedaald als gevolg van de gezondheidscrisis. Sommige transacties die voor Q1 2020 werden ondertekend, zijn geannuleerd.
  • De leegstand daalt opnieuw in Antwerpen en Gent, maar de verwachting is dat de trend in 2021 zal omslaan doordat leveringen en tweedehandskantoren weer op de markt worden gebracht. In de andere steden wordt een lichte stijging opgetekend.
  • De tophuurprijzen stijgen in Antwerpen en Gent. Stabiliteit in andere steden.
  • De investeringsactiviteit voor kantoren is zeer sterk: in Antwerpen en Gent werden grote "core” transacties ondertekend.
  • De top huurrendementen van kantoren daalde met 35 basispunten tot 4,9%.

Vul dit formulier in om het rapport te downloaden

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

 

Privacyverklaring

Jones Lang LaSalle (JLL), samen met zijn dochterondernemingen en filialen, is wereldwijd marktleider in vastgoed- en investeringsmanagement. We nemen onze verantwoordelijkheid om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen zeer serieus.

Over het algemeen zijn de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen bedoeld om uw aanvraag af te handelen.

We streven ernaar om uw persoonlijke gegevens te beveiligen met een passend beveiligingsniveau en ze niet langer te bewaren dan noodzakelijk is voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden. We zullen ze vervolgens veilig verwijderen. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe JLL uw persoonlijke gegevens verwerkt.