Onderzoek

Industriële & logistieke Market Pulse België Herfst 2020  

Industriële markt vertraagt na piek in eerste jaarhelft

  • Na de hoge opnamevolumes van de eerste jaarhelft, viel de opname van industrieel en logistiek vastgoed iets terug tijdens de zomermaanden: het transactievolume na 9 maanden lag 3% onder het vijfjarig gemiddelde.
  • De beschikbaarheidsgraad blijft historisch laag; gebouwen op maat blijven de norm.
  • Huurprijzen staan onder opwaartse druk onder invloed van de lage onmiddellijke beschikbaarheid en de stijgende grondprijzen en bouwkost.
  • Op de investeringsmarkt daalde de prime yield naar een historisch laagtepunt van 4,5% als gevolg van de grote vraag en de attractiviteit van het segment. Het toprendement staat nog steeds onder neerwaartse druk.

Vul dit formulier in om het rapport te downloaden

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

 

Privacyverklaring

Jones Lang LaSalle (JLL), samen met zijn dochterondernemingen en filialen, is wereldwijd marktleider in vastgoed- en investeringsmanagement. We nemen onze verantwoordelijkheid om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen zeer serieus.

Over het algemeen zijn de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen bedoeld om uw aanvraag af te handelen.

We streven ernaar om uw persoonlijke gegevens te beveiligen met een passend beveiligingsniveau en ze niet langer te bewaren dan noodzakelijk is voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden. We zullen ze vervolgens veilig verwijderen. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe JLL uw persoonlijke gegevens verwerkt.