Onderzoek

Onderszoeksrapport Kantorenmarkt Brussel Q3 2020 

Aanzienlijke daling op de gebruikersmarkt

  • Opnamevolume daalt met 54% op jaarbasis in het derde kwartaal. Tot dusver dit jaar staat de opname op 230.433 m2 , 46% lager dan vorig jaar. 
  • De leegstand nam lichtjes toe tot 7,5%, aangezien de speculatieve opleveringen in de Noordwijk worden gecompenseerd door conversies buiten het stadscentrum. Volgend jaar zal de beschikbaarheidsgraad stijgen.
  • Stabilisatie van de belangrijkste huurwaarden, behalve in de Noordwijk waar een nieuwe stijging opgetekend werd. €315 / m² / jaar blijft de norm in de Europese wijk.
  • Robuuste investeringsactiviteit, het kantoorsegment zou zijn beste jaar ooit kunnen neerzetten. De vraag richt zich vooral op “core assets” en herontwikkelingstransacties.
  • De toprendementen voor kantoren blijven onveranderd op 3,9%.
     

Vul dit formulier in om het rapport te downloaden

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

 

Privacyverklaring

Jones Lang LaSalle (JLL), samen met zijn dochterondernemingen en filialen, is wereldwijd marktleider in vastgoed- en investeringsmanagement. We nemen onze verantwoordelijkheid om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen zeer serieus.

Over het algemeen zijn de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen bedoeld om uw aanvraag af te handelen.

We streven ernaar om uw persoonlijke gegevens te beveiligen met een passend beveiligingsniveau en ze niet langer te bewaren dan noodzakelijk is voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden. We zullen ze vervolgens veilig verwijderen. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe JLL uw persoonlijke gegevens verwerkt.