Onderzoek

De Brussels Kantorenmarkt K2 2018: De co-working frenzy gaat verder

Afgenomen activiteit bij gebruikers in Q2, huuropname van 161.000 m² in H1, 27% lager in vergelijking met vorig jaar. De huuraanvraag van co-working operatoren in H1 is bijna gelijk aan het volledige jaar 2017.

De leegstand bereikt een nieuw dieptepunt met 8,1%, maar deze trend zal naar verwachting in H2 wijzigen gezien de oplevering van enkele speculatieve kantoorprojecten.

Topkwartielhuurprijzen staan historisch op hun hoogtepunt met € 226 / m² / jaar. Prime-huurprijzen blijven onveranderd op € 315 / m² / jaar.

Het investeringsvolume in H1 ligt historisch hoog met een totaal van € 2,5 miljard waarbij het volume winkelvastgoed het volume van kantoren overschrijdt.

De prime rendementen voor kantoorgebouw blijft onveranderd op 4,25%, met een stabiel vooruitzicht.

 

Vul dit formulier in om het rapport te downloaden

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

 

Privacyverklaring

Jones Lang LaSalle (JLL), samen met zijn dochterondernemingen en filialen, is wereldwijd marktleider in vastgoed- en investeringsmanagement. We nemen onze verantwoordelijkheid om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen zeer serieus.

Over het algemeen zijn de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen bedoeld om uw aanvraag af te handelen.

We streven ernaar om uw persoonlijke gegevens te beveiligen met een passend beveiligingsniveau en ze niet langer te bewaren dan noodzakelijk is voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden. We zullen ze vervolgens veilig verwijderen. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe JLL uw persoonlijke gegevens verwerkt.