De Brusselse kantorenmarkt in het 1e kwartaal 2019: projecten drijfveer van activiteit

De kantorenmarkt heeft in het eerste kwartaal van 2019 sterk gepresteerd. Het opnamevolume voor het trimester bereikte het recordniveau van 239.000 m², grotendeels dankzij de grote verhuurtransacties in gebouwen in aanbouw. In totaal worden in 2019 een twaalftal middelgrote tot grote transacties verwacht, waardoor de opname in 2019 wellicht het hoogste niveau van de laatste tien jaar zal overtreffen.

De leegstandsgraad is nauwelijks veranderd ten opzichte van het laatste kwartaal van 2018 (8%) en zal naar verwachting zeer laag blijven, althans tot het einde van het jaar, aangezien de komende projecten in grote mate voorverhuurd werden.

Geen verandering in de tophuurprijzen voor kantoren, maar de gemiddelde huurprijzen staan op een recordhoogte.

De investeringsmarkt is veel kalmer dan vorig jaar door het ontbreken van megatransacties. Toch staan de rendemententen opnieuw onder neerwaartse druk omwille van de grote interesse van investeerders voor ‘prime’ kantoren.

 

Vul dit formulier in om het rapport te downloaden

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

 

Privacyverklaring

Jones Lang LaSalle (JLL), samen met zijn dochterondernemingen en filialen, is wereldwijd marktleider in vastgoed- en investeringsmanagement. We nemen onze verantwoordelijkheid om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen zeer serieus.

Over het algemeen zijn de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen bedoeld om uw aanvraag af te handelen.

We streven ernaar om uw persoonlijke gegevens te beveiligen met een passend beveiligingsniveau en ze niet langer te bewaren dan noodzakelijk is voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden. We zullen ze vervolgens veilig verwijderen. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe JLL uw persoonlijke gegevens verwerkt.