Onderzoek

De Brusselse kantorenmarkt Q3 2018 : beneden het gemiddelde

De opname in de eerste negen maanden bedroeg 251.000 m², 17% onder het niveau van vorig jaar en 13,5% onder het 5-jarig gemiddelde.

Na bijna twee jaar van afwezigheid keerden Europese instellingen in het voorbije trimester terug naar de vraagzijde.

De leegstand neemt weer licht af, tot 8%, en zou in het vierde kwartaal verder kunnen afnemen. In 2019 wordt daarentegen een gevoelige stijging verwacht.

De tophuren stabiliseren zich op €315/m²/jaar, terwijl de gemiddelde huurprijzen zich op hun historisch hoogste niveau bevinden.

Het investeringsvolume 2018 bedraagt na negen maanden €3,2 miljard en ligt daarmee 33% hoger dan dat van vorig jaar. Het is nu al zeker dat het volume tegen jaareinde aanzienlijk hoger zal liggen dan de 3,5 miljard euro die in 2017 werd geregistreerd.

 

Vul dit formulier in om het rapport te downloaden

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

 

Privacyverklaring

Jones Lang LaSalle (JLL), samen met zijn dochterondernemingen en filialen, is wereldwijd marktleider in vastgoed- en investeringsmanagement. We nemen onze verantwoordelijkheid om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen zeer serieus.

Over het algemeen zijn de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen bedoeld om uw aanvraag af te handelen.

We streven ernaar om uw persoonlijke gegevens te beveiligen met een passend beveiligingsniveau en ze niet langer te bewaren dan noodzakelijk is voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden. We zullen ze vervolgens veilig verwijderen. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe JLL uw persoonlijke gegevens verwerkt.