De toekomst van logistiek vastgoed wereldwijd

Vraag, Decarbonisatie, Digitalisering, Design

De logistieke sector staat in de schijnwerpers. De sector kent een indrukwekkende groei en de vraag van gebruikers en investeerders bereikt wereldwijd recordniveaus. Als reactie hierop heeft JLL zijn eerste enquête over wereldwijd logistiek vastgoed gelanceerd om het marktsentiment te testen en nieuwe inzichten te verzamelen over een reeks onderwerpen die van invloed kunnen zijn op toekomstige beslissingen van gebruikers en investeringen in deze uiterst dynamische sector.De logistieke sector staat in de schijnwerpers. De sector kent een indrukwekkende groei en de vraag van gebruikers en investeerders bereikt wereldwijd recordniveaus. Als reactie hierop heeft JLL zijn eerste enquête over wereldwijd logistiek vastgoed gelanceerd om het marktsentiment te testen en nieuwe inzichten te verzamelen over een reeks onderwerpen die van invloed kunnen zijn op toekomstige beslissingen van gebruikers en investeringen in deze uiterst dynamische sector.

 

De enquête werd ingevuld door 720 logistieke experts van JLL in 43 landen en regio's binnen ons wereldwijde netwerk. Het onderzoek bestrijkt de volledige breedte van de markt, inclusief de vraag van de sector, beperkingen en kansen, duurzaamheidsoplossingen, technologie en gebouwontwerp, herschikking van de toeleveringsketen, de opkomst van gekoelde opslag en de toekomst van stedelijke logistiek.

Uit onze enquête blijkt dat de vraag naar logistiek er rooskleurig uitziet, maar er zijn ook grote uitdagingen

74% 
van de respondenten verwacht groei

(van meer dan 5%) van de vraag naar logistiek in de komende drie jaar, waaronder 28% die een aanzienlijke groei van de vraag naar logistiek (van meer dan 20%) verwacht.

71% 
verwacht dat e-commerce de vraag zal opdrijven

Er wordt ook een sterke vraag verwacht van de sectoren Express & Parcel Delivery, Third-Party Logistics, Healthcare & Life Sciences en Construction & Materials.

43% 
wijst het gebrek aan grond aan

als de grootste belemmering voor de vraag van huurders. Ontwikkelaars hebben moeite om geschikte ontwikkelingsgrond en bouwvergunningen te krijgen.

1 of 1

Wat zijn de globale vooruitzichten voor de logistieke sector?

Ons onderzoeksteam en logistieke experts delen de belangrijkste bevindingen van het onderzoek, waarbij wordt gekeken naar de toekomstige vraag per sector, duurzaamheidsambities, stadslogistiek, ontwerp en technologie van gebouwen, veerkracht van de toeleveringsketen en koelopslag.

Verken de resultaten van de enquête

De onderstaande visualisaties geven aan hoe technologie, duurzaamheid en de beperkte beschikbaarheid van bouwgrond de logistieke markten de komende drie tot vijf jaar zullen beïnvloeden.

Download het rapport

Vul het onderstaande formulier in om een samenvattend rapport te downloaden met enkele hoogtepunten uit onze enquête. Een meer volledige analyse en vooruitzichten zijn uitsluitend voorbehouden aan JLL-klanten. Voor meer informatie, gelieve ons te contacteren.

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

 

Privacyverklaring

Jones Lang LaSalle (JLL), samen met zijn dochterondernemingen en filialen, is wereldwijd marktleider in vastgoed- en investeringsmanagement. We nemen onze verantwoordelijkheid om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen zeer serieus.

Over het algemeen zijn de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen bedoeld om uw aanvraag af te handelen.

We streven ernaar om uw persoonlijke gegevens te beveiligen met een passend beveiligingsniveau en ze niet langer te bewaren dan noodzakelijk is voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden. We zullen ze vervolgens veilig verwijderen. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe JLL uw persoonlijke gegevens verwerkt.

We zijn er om u te helpen

 Lees meer over onze diensten op het gebied van Industrie en Logistiek en hoe wij u kunnen ondersteunen bij het investeren in, ontwikkelen, leasen en beheren van industrieel vastgoed, en u advies kunnen geven over de supply chain.