Onderzoek

EMEA Living Investor Survey 2021

Sterke vraag naar Europese beleggingsfondsen houdt aan nu beleggers hun portefeuilles willen diversifiëren en naar nieuwe markten kijken

Het JLL Living Investor Survey, dat in samenwerking met Aberdeen Standard Investments is uitgevoerd, is nu aan zijn derde jaar toe. Na een ongekende 12 maanden laten de inzichten uit dit onderzoek zien hoe de investeringsattitudes, ambities en acties voor de Living sector zich hebben aangepast. De vraag naar activa in de woonsector is gedurende de hele pandemie veerkrachtig gebleven. In 2020 werd € 83,4 miljard geïnvesteerd in de Europese Living sector, een stijging van 10% ten opzichte van 2019.

 

Het onderzoek van dit jaar is gebaseerd op de meningen van meer dan 40 respondenten, die samen ongeveer € 9,5 biljoen aan totaal beheerd vermogen vertegenwoordigen, waarvan meer dan € 100 miljard reeds is geïnvesteerd in Living activa in heel Europa. De deelnemers komen uit verschillende bedrijfstypes en van verschillende groottes, met verschillende bestaande posities. Het is een diverse groep, van grote, multinationale fondsbeheerders tot lokale, gespecialiseerde beleggers en ontwikkelaars.

Vul dit formulier in om het rapport te downloaden

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

 

Privacyverklaring

Jones Lang LaSalle (JLL), samen met zijn dochterondernemingen en filialen, is wereldwijd marktleider in vastgoed- en investeringsmanagement. We nemen onze verantwoordelijkheid om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen zeer serieus.

Over het algemeen zijn de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen bedoeld om uw aanvraag af te handelen.

We streven ernaar om uw persoonlijke gegevens te beveiligen met een passend beveiligingsniveau en ze niet langer te bewaren dan noodzakelijk is voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden. We zullen ze vervolgens veilig verwijderen. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe JLL uw persoonlijke gegevens verwerkt.