Onderzoek

Benchmarking van steden en vastgoed

Despite the pandemic, expectations are that offices will return to be the beating heart of our cities. Yet, evolving worker preferences and needs will likely mean that the role of offices and the way office spaces are used are set to change. Using data from JLL’s Global Benchmarking Services, we examine and contrast how offices and office space densities will change in gateway cities across the globe.

juni 02, 2021
De druk om te verdichten zal wellicht het grootst zijn in steden die al vóór de pandemie een hoge bezettingsgraad hadden

Steden met een hoge bezettingsdichtheid zullen waarschijnlijk de meest revolutionaire veranderingen in het aanbod van kantoorruimte meemaken. Deze steden kunnen in drie groepen worden ingedeeld:

  1. Global business hubs, zoals Hong Kong, Londen en Singapore, met densiteiten van 10 vierkante meter per persoon of minder

  2.  Bestemmingen voor outsourcing van bedrijfsprocessen, zoals Manila en Bengaluru, waar bedrijfsbehoeften en intensief ruimtegebruik de dichtheid hebben teruggebracht tot slechts 7 vierkante meter per persoon

  3. Opkomende mega-hubs, zoals Jakarta, Mumbai, Istanbul, Mexico City en Sao Paulo, die zakelijke diensten verlenen voor grote en groeiende nationale markten.

‘Metrics that matter’ zijn nog nooit zo belangrijk geweest

Om hun toekomstige behoefte aan kantoorruimte te bepalen in een situatie waarin verschillende factoren van invloed zullen zijn op het gebruik van de ruimte, moeten bedrijven het ruimtegebruik en de bezettingsdichtheid bijhouden om te helpen bepalen hoe hun ruimte wordt gebruikt en wat hun toekomstige ruimtebehoefte zal zijn. Bovendien kan toegang tot vergelijkende marktgegevens bedrijven in staat stellen hun prestaties nog doeltreffender te volgen, door hen in staat te stellen de prestaties van hun ruimte te vergelijken met die van hun concurrenten.

Stedelijke besturen zullen deze maatstaven ook steeds meer moeten gebruiken om inzicht te krijgen in het gebruik van gebouwen en het efficiënt gebruik van hulpbronnen, wat op zijn beurt het stedelijk en milieubeleid ten goede komt.

Inzicht in de wijze waarop het ruimtegebruik en de bezettingsdichtheid van invloed zijn op duurzaamheidsdoelstellingen zal van cruciaal belang zijn

In het herstel na de pandemie zullen de komende jaren van cruciaal belang zijn omdat bedrijven en steden ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen zullen vaststellen en nastreven. Organisaties zullen moeten begrijpen hoe het ruimtegebruik en de bezettingsdichtheid van invloed zijn op het energie-, afval- en waterverbruik. Toekomstige duurzaamheidsscenario's zullen rekening moeten houden met de afweging tussen dichtheid en efficiëntie.

 

Download dit rapport om meer te weten te komen over hoe kantoren en kantoorruimtes zullen veranderen in steden over de hele wereld en over de gegevens die u nodig hebt om plannen te maken voor de vereisten van de toekomst van werk.

Vul dit formulier in om het rapport te downloaden

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

 

Privacyverklaring

Jones Lang LaSalle (JLL), samen met zijn dochterondernemingen en filialen, is wereldwijd marktleider in vastgoed- en investeringsmanagement. We nemen onze verantwoordelijkheid om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen zeer serieus.

Over het algemeen zijn de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen bedoeld om uw aanvraag af te handelen.

We streven ernaar om uw persoonlijke gegevens te beveiligen met een passend beveiligingsniveau en ze niet langer te bewaren dan noodzakelijk is voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden. We zullen ze vervolgens veilig verwijderen. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe JLL uw persoonlijke gegevens verwerkt.