Onderzoek

Premium Office Rent Tracker, December 2020

JLL's laatste Premium Office Rent Tracker vergelijkt de huurkosten voor eersteklas kantoorgebouwen in de belangrijkste vastgoedmarkten ter wereld.

JLL's Premium Office Rent Tracker vergelijkt de huurkosten voor eersteklas kantoorgebouwen in de belangrijkste vastgoedmarkten ter wereld. Deze zesde editie omvat 100 kantoormarkten en deelmarkten in 86 steden en vormt JLL's benchmark voor de best haalbare kantoorhuur in 's werelds beste kantoormarkten.

 

Dit onderzoek biedt een nuttige barometer van de relatieve bezettingskosten. Het geeft een overzicht van de duurste kantoorlocaties en -markten die wereldwijd en per regio de beste rendementen bieden, evenals de belangrijkste trends die moeten worden gevolgd. 

Key highlights 

De huurprijzen van de luxekantoren vertonen tekenen van een grotere veerkracht dan de bredere Grade A-markt.

  • De huurprijzen voor premium gebouwen zijn het afgelopen jaar in de grote kantorenmarkten met gemiddeld 3,0% gedaald in lokale valuta.  Dit staat tegenover een daling van 5,2% van de netto effectieve huren voor de bredere Grade A-kantorenmarkt.   
  • Dit is een voorzichtige indicatie dat eersteklas ruimte veerkrachtiger is, wat een vlucht naar kwaliteit ondersteunt, omdat de eisen die aan kantoorwerkplekken worden gesteld, zich aanpassen aan het 'nieuwe normale'.

Premium projecten in Brussel en Luxemburg nemen toe

  • Op stadsniveau waren de huren in Brussel en Luxemburg wereldwijd stabiel in vergelijking met vorig jaar, terwijl de handel in luxueuze gebouwen een hogere waarde had, wat de focus van de gebruikers op de beste kwaliteit illustreert.
  • Deze vlucht naar kwaliteit was vooral zichtbaar in de Noordwijk van Brussel, die een stijging van 22% van de huurprijzen voor luxeprojecten registreerde.
  • Ook in Luxemburg stegen de huren met 6% in de Ban de Gasperich, het nieuwe premium bank- en financieringsgebied van de stad. 

Vul dit formulier in om het rapport te downloaden

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

 

Privacyverklaring

Jones Lang LaSalle (JLL), samen met zijn dochterondernemingen en filialen, is wereldwijd marktleider in vastgoed- en investeringsmanagement. We nemen onze verantwoordelijkheid om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen zeer serieus.

Over het algemeen zijn de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen bedoeld om uw aanvraag af te handelen.

We streven ernaar om uw persoonlijke gegevens te beveiligen met een passend beveiligingsniveau en ze niet langer te bewaren dan noodzakelijk is voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden. We zullen ze vervolgens veilig verwijderen. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe JLL uw persoonlijke gegevens verwerkt.