Onderzoek

KANTOREN - Marktonderzoekrapport van de Brusselse kantoormarkt - Q2 2021

Een overgangssemester

  • Het herstel dat in het eerste kwartaal werd opgetekend, vertraagde in het tweede kwartaal: in het eerste kwartaal werd 188.000 m2 opgenomen, wat in de lijn ligt van een jaar geleden. Voor het tweede halfjaar worden meer transacties verwacht. 
  • Uit recente transacties blijkt dat de behoefte van huurders aan werkruimte is afgenomen.
  • De beschikbaarheid is met 7,8% vrijwel ongewijzigd gebleven, maar wij verwachten een verslechtering in het tweede halfjaar en volgend jaar.
  • De tophuren zijn ongewijzigd gebleven, behalve in het gedecentraliseerde kantoorgebied. Zij zouden kunnen stijgen als gevolg van de hoge kosten van energievriendelijke en groene gebouwen.
  • De investeringsactiviteit neemt af, er is veel vraag naar groene gebouwen en de rendementen zijn dan ook lager.
  • De tophuurrendementen van kantoren zijn met 25 basispunten gedaald tot 3,5%. 

Vul dit formulier in om het rapport te downloaden

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

 

Privacyverklaring

Jones Lang LaSalle (JLL), samen met zijn dochterondernemingen en filialen, is wereldwijd marktleider in vastgoed- en investeringsmanagement. We nemen onze verantwoordelijkheid om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen zeer serieus.

Over het algemeen zijn de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen bedoeld om uw aanvraag af te handelen.

We streven ernaar om uw persoonlijke gegevens te beveiligen met een passend beveiligingsniveau en ze niet langer te bewaren dan noodzakelijk is voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden. We zullen ze vervolgens veilig verwijderen. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe JLL uw persoonlijke gegevens verwerkt.