Onderzoek

RETAIL - Marktonderzoeksrapport over de retailmarkt Belux - Rapport 2020

Covid-19: schoktherapie voor winkelvastgoed

  •  De Covid-19-crisis heeft ertoe geleid dat detailhandelaren hun ontwikkeling hebben onderbroken in afwachting van meer Covid-proof strategieën in de vorm van het reorganiseren van hun distributienetwerken en het stimuleren van investeringen in online detailhandel. Een handvol detailhandelaren is nog steeds op weg naar verdere groei.
  • Het opnamevolume is in 2020 zowel in België als in Luxemburg gedaald, vooral na het uitbreken van de gezondheidscrisis.
  • De leegstand steeg tot 11,8% in België en tot 7,4% in Luxemburg, allebei een historisch hoog niveau. . 
  • De prime huurprijzen verzwakken en blijven in beide landen onder neerwaartse druk staan.
  • Investeerders hebben de "Pauze"-knop ingedrukt, vooral voor grote transacties. De vraag richt zich vooral op winkels met een kruideniers- of buurtwinkelcomponent en retailparken. 
  • Prime yields bleven stabiel voor retail warehousing, maar zijn aan het dalen voor winkelstraten en winkelcentra, met prime yields die tot 50 basispunten hoger liggen dan 12 maanden eerder.

Vul dit formulier in om het rapport te downloaden

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

 

Privacyverklaring

Jones Lang LaSalle (JLL), samen met zijn dochterondernemingen en filialen, is wereldwijd marktleider in vastgoed- en investeringsmanagement. We nemen onze verantwoordelijkheid om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen zeer serieus.

Over het algemeen zijn de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen bedoeld om uw aanvraag af te handelen.

We streven ernaar om uw persoonlijke gegevens te beveiligen met een passend beveiligingsniveau en ze niet langer te bewaren dan noodzakelijk is voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden. We zullen ze vervolgens veilig verwijderen. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe JLL uw persoonlijke gegevens verwerkt.