Onderzoek

SENIORENHUISVESTING - Samenvatting Seniorenhuisvesting rapport België - Winter 2021

Inkomsten op lange termijn ondersteund door gunstige demografische ontwikkelingen

december 15, 2021
Contributors:
  • Ann Vanderwegen
  • Adrian Glatt - Saga bv/srl
  • Kristof Buelens

De gemiddelde leeftijd van de bewoners van verzorgingstehuizen ligt momenteel boven de 80 jaar. Tegen 2050 zullen meer dan 1,2 miljoen Belgen tot die leeftijdsgroep behoren, bijna een verdubbeling van het huidige aantal. De vergrijzing van de bevolking zal de vraag naar seniorenwoningen doen toenemen, wat op zijn beurt opportuniteiten biedt voor investeerders.

Institutionele beleggers die naar deze activaklasse in België kijken, zijn onder meer nationale en internationale marktspelers die worden aangetrokken door de stabiele markt die op lange termijn inkomsten oplevert. De sector zelf diversifieert zich, met een toekomstige vraag verspreid over een groot aantal vormen van zorg, wat een verscheidenheid aan seniorenhuisvestingstypes en -operatoren met zich zal meebrengen. Diepgaande marktkennis over de verschillende typen seniorenwoningen en de regionale omstandigheden is daarom essentieel om inkomsten op lange termijn te garanderen.

 

Vul dit formulier in om het rapport te downloaden

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

 

Privacyverklaring

Jones Lang LaSalle (JLL), samen met zijn dochterondernemingen en filialen, is wereldwijd marktleider in vastgoed- en investeringsmanagement. We nemen onze verantwoordelijkheid om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen zeer serieus.

Over het algemeen zijn de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen bedoeld om uw aanvraag af te handelen.

We streven ernaar om uw persoonlijke gegevens te beveiligen met een passend beveiligingsniveau en ze niet langer te bewaren dan noodzakelijk is voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden. We zullen ze vervolgens veilig verwijderen. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe JLL uw persoonlijke gegevens verwerkt.