Onderzoek

Kantorenmarkt Brussel 2018: Een recordjaar in meerdere opzichten

Het investeringsvolume bereikte zijn hoogste niveau ooit: € 4,8 miljard voor alle activaklassen samen, stijgend tot € 5,1 miljard met residentieel vastgoed, bedrijfsovernames en grondverkopen erbij.

Co-working realiseert het hoogste transactievolume ooit : 71.000 m2 in 2018, 20% van het opnamevolume en meer dan twee keer zo veel als in 2017.

3,6% leegstand in het CBD, de laagste beschikbaarheidsgraad ooit genoteerd voor het centrum van Brussel. Globaal genomen bedraagt de leegstand in Brussel 7,8%, het laagste niveau sinds 2001.

€ 315/m²/jaar: de hoogste tophuurprijs ooit in Brussel. Ook gemiddelde huurwaarden voor nieuwe gebouwen stegen aanzienlijk.

 

Vul dit formulier in om het rapport te downloaden

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

 

Privacyverklaring

Jones Lang LaSalle (JLL), samen met zijn dochterondernemingen en filialen, is wereldwijd marktleider in vastgoed- en investeringsmanagement. We nemen onze verantwoordelijkheid om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen zeer serieus.

Over het algemeen zijn de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen bedoeld om uw aanvraag af te handelen.

We streven ernaar om uw persoonlijke gegevens te beveiligen met een passend beveiligingsniveau en ze niet langer te bewaren dan noodzakelijk is voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden. We zullen ze vervolgens veilig verwijderen. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe JLL uw persoonlijke gegevens verwerkt.