Onderzoek

Raising capital from corporate real estate

Recordverkoop bedrijfsactiva wijst op sterke trend naar kapitaalverhoging en portefeuilleoptimalisatie door verkoop en leasebacks

2020 was een recordjaar voor de verkoop van vastgoed in eigendom door huurders in een breed scala van sectoren. Alleen al in de EMEA-regio brachten de verkopen van zakelijk vastgoed en vastgoed voor eigen gebruik 27 miljard euro op, verdeeld over meer dan 580 transacties. Ons nieuwe rapport biedt een uitsplitsing van de desinvesteringen naar type vastgoed en regio, alsmede een overzicht op hoog niveau van de context van deze activiteit.

Onze gegevens bestrijken alle verkopen van bedrijfsvastgoed, van overtollig vastgoed tot short en long term sale en leasebacks, en kijken ook naar enkele van de verschillende financieringsstructuren die worden gebruikt om nieuwe faciliteiten te realiseren.

Het recordaantal verkopen van vorig jaar is met name opmerkelijk gezien de context van de wereldwijde pandemie. 2020 was ook het derde achtereenvolgende jaar waarin de totale waarde van bedrijfsverkopen meer dan 20 miljard euro bedroeg. Bedrijfssectoren die negatief werden beïnvloed door de pandemie zagen de activiteit toenemen. Kantoren, winkels en industrieel vastgoed bleven de meest actieve sectoren, goed voor 80% van de totale waarde van de activaverkopen in EMEA.

Download het rapport hieronder voor meer informatie over de meest aantrekkelijke markten en sectoren voor bedrijfsverkopen, en hoe beleggers en gebruikers samenwerken om kansen te creëren nu de vraag van beleggers naar stabiel inkomstengenererend vastgoed toeneemt.

Vul dit formulier in om het rapport te downloaden

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

 

Privacyverklaring

Jones Lang LaSalle (JLL), samen met zijn dochterondernemingen en filialen, is wereldwijd marktleider in vastgoed- en investeringsmanagement. We nemen onze verantwoordelijkheid om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen zeer serieus.

Over het algemeen zijn de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen bedoeld om uw aanvraag af te handelen.

We streven ernaar om uw persoonlijke gegevens te beveiligen met een passend beveiligingsniveau en ze niet langer te bewaren dan noodzakelijk is voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden. We zullen ze vervolgens veilig verwijderen. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe JLL uw persoonlijke gegevens verwerkt.