Klantverhaal

JLL Tenant Representation team was betrokken bij de heronderhandeling van de kantoorruimte van IBM in de Noordwestelijke rand van Brussel

IBM bezette 11.500 m² kantoren en klantencentrum in twee verschillende gebouwen op het bedrijventerrein "Leopold Square". De huurovereenkomst liep ten einde en IBM moest zijn lange termijn vastgoedvereisten in België heroverwegen.

Location

Leopold Square
Bourgetlaan 42
1130 Brussel

Square Metres

11,500 m²

Industry

Computer technologie software

IBM bezette 11.500 m² kantoren en klantencentrum in twee verschillende gebouwen op het bedrijventerrein "Leopold Square". De huurovereenkomst liep ten einde en IBM moest zijn lange termijn vastgoedvereisten in België heroverwegen. JLL overwoog verschillende alternatieven op de markt en presenteerde IBM een uitgebreide lijst van opties.

JLL onderhandelde verschillende opties tegelijkertijd en raadde IBM uiteindelijk aan om in het huidige gebouw te blijven maar dan met meer flexibiliteit.

Zeer aantrekkelijke commerciële voorwaarden werden afgesloten voor de huurhernieuwing, samen met de mogelijkheid om de ruimte in de toekomst indien nodig te verkleinen.

Het hele proces werd in 8 maanden uitgevoerd